„Pigus megztinis, pigi šukuosena, pigūs marškiniai.“ Neįtikėtinas video. Ką Putinas veikė Suomijoje (Video)  ()

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame - Putinas praeito amžiaus pabaigoje. Jis buvo nufilmuotas atostogų Suomijoje metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašus paskelbė suomių svetainė Yle.fi. Jie buvo nufilmuoti per slaptą Putino kelionę į Suomiją 10-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje. Putinas rengėsi gana paprastai ir elgėsi laisvai. Net ir jo žvilgsnis į šventinį stalą neprimena to, kaip Putinas atrodo dabar.

„Toks Putinas buvo prieš praturtėdamas: blogas švarkas nuo vėjo, blogi plaukai, blogi marškiniai be rankovių, užsiėmęs kasdieniais reikalais“, – sako Luke'as Hardingas, Rusijos ekspertas ir buvęs britų laikraščio „The Guardian“ korespondentas Maskvoje.

Putinui tuose įrašuose - apie 40 metų. Vizitą organizavo Suomijos verslininkai, norintys pagerinti prekybinius santykius su Rusija. Laikantis laikmečio dvasios, su verslo partneriais buvo elgiamasi dosniai. Putinas buvo tik žinomas Sankt Peterburgo politikos veikėjas.

„Pats nuostabiausias dalykas yra tai, kad Putinas šypsosi ir atrodo kaip žmogus, o ne tokia siaubinga figūra, kokia yra dabar“, – sako Hardingas. Vaizdo įraše taip pat matyti, koks mažas yra Putinas, sakė Hardingas.

 

Kokie verslo santykiai susiejo Putiną su Suomija? Vaizdo įrašas buvo nufilmuotas reprezentacinėje „Thomesto“ viloje, kuri vykdė verslą Rusijoje. Vieta yra Torsö pietinėje Suomijos pakrantėje. „Thomesto“ žaliavinę medieną importavo iš Rusijos, todėl ryšiai su rytinės kaimynės vadovais jai buvo gyvybiškai svarbūs. Vaizdo įraše matomas ne tik Putinas, bet ir Sankt Peterburgo meras Anatolijus Sobčakas, kuriuo padėjėju dirbo Putinas. Putinas, žinoma, anksčiau buvo KGB agentas ir taip pasiekė Sankt Peterburgo viršūnes.

 

Įraše matoma ir Putino žmona, dukros.

Putinas yra paranojiškas dėl savo privataus gyvenimo. Jis nepasakoja apie savo jaunystę, privačias keliones. Bet būtent taip jis atrodė, kai dar nebuvo garsus diktatorius.

(5)
(9)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: