[ŽT] „Tai bus tikras siaubas Rusijos aerodromams ir remonto bazėms.“ Ką gaus Ukraina  ()

Pasak karybos ir politikos apžvalgininko Oleksandro Kovalenko, vienas šūvis iš ATACMS gali sunaikinti orlaivį arba sukelti detonaciją aerodrome.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Perdavus ATACMS kompleksus su kasetiniais užtaisais į Ukrainą, efektyviausia juos panaudoti atakuojant aerodromus. Apie tai papasakojo karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

Anot jo, pagal turimą informaciją kalbama apie ATACMS kasetes, kurias JAV ruošiasi perduoti Ukrainai. Iš jų galima išskirti du tipus – ATACMS M39 ir ATACMS M39A1.

Kalbant apie ATACMS M39, tai raketa, kurioje yra 950 M74 šaudmenų ir ji gali nukristi 160 km atstumą. Mano nuomone, tinkamiausias jų naudojimas yra  priešo aerodromuose. Net ir vienas iš 950 šaudmenų yra pajėgus, jei nesukelti detonacijos, tai žymiai sugadinti orlaivį. Tai bus tikras siaubas Rusijos aerodromams, remonto bazėms, technikos ir priešo pajėgų koncentracijos vietoms. Kalbant apie ATACMS M39A1, ji turi tik 300 šaudmenų, bet dėl ​​to ji turi padidintą degalų baką, todėl gali įveikti  300 km atstumą“, – pasakoja O. Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(2)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: