Skelbiama galinga operacija. Į nelaisvę pateko daugybė rusų (Video)  ()

Vyriausioji žvalgybos valdyba sužinojo daug informacijos apie leitenantą Danilą Alfiorovą ir padarė išvadą, kad su šiuo okupantu galima rasti bendrą kalbą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-03 Skelbiama galinga operacija. Į nelaisvę pateko daugybė rusų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Papasakota, kaip pavyko priversti pasiduoti 11 okupantų.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba pasidalijo specialiosios operacijos  detalėmis. Spalio 1 d. tiesioginio nacionalinio telemaratono metu GUR atstovas Andrijus Jusovas kalbėjo apie specialiąją operaciją „Barynia“.

Rusų leitenantas sakė norintis prisijungti prie Ukrainos gynybos. D. Alfiorovas buvo atleistas iš RF ginkluotųjų pajėgų. Tačiau priverstinės mobilizacijos metu jis vėl buvo „pašauktas“ į V. Putino armijos gretas. Leitenantas buvo priverstas pasirašyti naują sutartį su Rusijos gynybos ministerija. D. Alfiorovas nuo pradžių buvo prieš karą Ukrainoje, V. Putino veiksmus vadindamas ne tik nusikalstamais, bet ir genocidu. Leitenantas ilgai ieškojo galimybės pasiduoti. D. Alfiorovas mėgsta klausytis klasikinės muzikos, jis turi motiną ir brolį Rusijos Federacijoje.

Pati operacija truko keturis mėnesius. Per šį laikotarpį Ukrainos žvalgyba sužinojo nemažai įdomios informacijos, kurios pagalba pavyko išgelbėti daugelio Ukrainos gynėjų gyvybes. A. Jusovo teigimu, dabar daugelis okupantų yra pasirengę pasiduoti, o „Barynia“ tipo operacijos tęsis ir ateityje.

D. Alfiorovas asmeniškai sugebėjo įtikinti 11 okupantų pasiduoti. Kai kurie iš jų nori patekti į mainų fondą ir grįžti į Rusijos Federaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: