Pateko į pragarą. Portugalijos žurnalistai pateko į apšaudymą. Skelbiami vaizdai (Video)  ()

„Spalio 6-osios rytą Charkivo centre raketomis apšaudyta Portugalijos televizijos kanalo RTP filmavimo grupė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai nenukentėjo, tačiau automobilis buvo apgadintas.

Apie tai pranešė Ukrainos nacionalinės žurnalistų sąjungos (NSJU) vadovas Serhiy Tomilenko „Facebook“ puslapyje.

„Iškritau pro lango rėmą, bet esu saugus. Visi esame saugūs, maniau, kad tai viskas,“ – sakė portugalų filmavimo grupės prodiuseris ukrainietis Andrijus Kovalenko.

Apskritai RTP žurnalistų planuose buvo numatyta komandiruotė į Donecko sritį, į fronto liniją. Pakeliui iš Kyjivo jie sustojo Charkive. Vėliau žurnalistai planavo vykti į Grozos kaimą, kur dėl Rusijos smūgio žuvo daugiau nei 50 žmonių.

Pažymima, kad šis viešbutis yra labai populiarus tarp žurnalistų, įvairių tarptautinių organizacijų atstovų, atvykstančių į Charkivą su verslo kelione.

NSJU atkreipia dėmesį, kad Rusijos raketų atakos prieš viešbučius ir maitinimo įstaigas, kuriomis žurnalistai naudojasi komandiruotėse (viešbučiai Charkive ir Zaporožėje, picerija Kramatorske) yra tyčinė okupantų taktika, kuria siekiama įbauginti žurnalistus ir civilinio sektoriaus atstovus.

 

„Ukrainos nacionalinė žurnalistų sąjunga išreiškia visišką solidarumą su A. Kovalenko ir jo kolegomis portugalais ir informuos apie naują tarptautinį karo nusikaltimą“, – sakė S. Tomilenko.

Spalio 6-osios rytą Rusijos kariai pradėjo raketų ataką prieš Charkivą, o smūgis pataikė į miesto centrą – Kyjivo ir Osnovjano rajonus.

Sprogimai mieste nuaidėjo apie 6.46 val., o iškart po to regione buvo paskelbtas oro pavojaus signalas.

Anksčiau rusų okupantai Charkivui atakuoti naudojo dvi balistines raketas „Iskander-M“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: