Tikrai ne atsitiktinumas. Kaip su įvykiais Izraelyje susijusi Rusija (Video)  ()

Šis karas turi keletą įdomių „sutapimų“, kuriuose gali reikštis Rusija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-09 Tikrai ne atsitiktinumas. Kaip su įvykiais Izraelyje susijusi Rusija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš „Hamas“ invaziją Izraelis užmezgė ryšius su daugeliu svarbių šalių. Tačiau kai kuriems elementams tai tapo nepageidautina. Paaštrėjimą tarp izraeliečių ir palestiniečių detaliai išanalizavo politologas Tarasas Zagorodny.

Spalio 7-osios rytą buvo pradėtas didžiulis Izraelio puolimas. Tam, remiantis įvairiais pranešimais, buvo panaudota nuo 2 iki 5 tūkst. raketų.

„Rusijai ir Iranui naudinga „padegti“ kitą pasaulio tašką, siekiant nukreipti dėmesį nuo Ukrainos. Kad JAV būtų užimtos sena problema, kuri tęsiasi nuo 1948 m.“, – paaiškino Tarasas Zagorodny.

Be to, Rusija su „Hamas“ visada palaikė gerus santykius, pradėtus dar KGB laikais. Ir Izraelis ilgą laiką bandė įtikinti Rusiją palaikyti su ja draugiškus santykius.

„Pozicija paliko pėdsaką bendradarbiavimui su Ukraina karinėje srityje. Tam, kad Rusija, pasinaudodama savo įtaka tokioms grupuotėms, nekurstytų karo prieš Izraelį. Tačiau situacija dar kartą įrodo, kad su Rusija derėtis neįmanoma“, – pažymėjo politologas.

Taigi Rusija yra suinteresuota šiuo karu. Jos dalyvavimas gali būti susijęs su karių mokymu, naujos taktikos, kuria Izraelis buvo užpultas, analizavimu. Prieš tai internete jau buvo vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip palestiniečių grupuotė bepiločiais orlaiviais naikina Izraelio įrangą – tai akivaizdus Rusijos ir Ukrainos karo atgarsis.

 

Verta paminėti, kad puolimo data, spalio 7 d., yra simbolinė. Be Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino gimtadienio, prieš 50 metų prasidėjo Jom Kipuro karas – tuomet Izraelis buvo ant išnykimo slenksčio.

„Tai tikrai ne nelaimingas atsitikimas. Tai kažkas daugiau - dvi avarijos vienoje vietoje“, - pabrėžė T. Zagorodny.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()