Žinojo tik 6 žmonės. „Hamas“ skelbia netikėtą žinią. Kas vyksta  ()

„Hamas“ teigia, kad jie patys yra nustebinti tokia savo puolimo „sėkme“, nes nuo pat pradžių tikėjosi daug aktyvesnio Izraelio pasipriešinimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-10 Žinojo tik 6 žmonės. „Hamas“ skelbia netikėtą žinią. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik nedaugelis aukšto rango „Hamas“ lyderių žinojo apie savaitgalį įvykusios plataus masto invazijos į Izraelį planus, naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė Ali Barakehas, „Hamas“ vadovybės narys tremtyje, gyvenantis Libane.

„Tik keli „Hamas“ vadai žinojo apie puolimą“, – sakė Barakehas ir pridūrė, kad ataką maždaug metus planavo pusšimtis aukščiausių „Hamas“ vadų Gazoje ir kad net artimiausi grupuotės sąjungininkai nebuvo iš anksto informuoti apie atakos laiką.

Jis taip pat paneigė pranešimus, kad Irano žvalgybos agentūros padėjo planuoti išpuolį. Jis pripažino, kad Irano ir Libano „Hezbollah“ kovotojai anksčiau padėjo „Hamas“, tačiau teigė, kad nuo 2014 metų Gazos karo „Hamas“ gamina savo raketas ir moko savo kovotojus.

Barakehas taip pat neigia, kad išpuoliu buvo siekiama sužlugdyti JAV pastangas normalizuoti Izraelio ir Saudo Arabijos santykius. Jis sakė, kad išpuolis buvo atsakas į daugybę Izraelio kraštutinių dešiniųjų vyriausybės veiksmų per pastaruosius metus.

Tuo pat metu Barakehas tvirtina, kad net pats „Hamas“ buvo sukrėstas galutinio savo invazijos masto, nes tikėjosi, kad Izraelis sugebės greitai suvaldyti ataką, neleisdamas didelio proveržio.

 

Kaip pažymi naujienų agentūra „Associated Press“, jo žodžius apie nedidelę operaciją paneigia faktas, kad puolime dalyvavo apie 1000 kovotojų, kurie iškart atakavo iš sausumos, jūros ir net motorizuotų parasparnių.

Barakehas patikino, kad „Hamas“ yra pasiruošęs kariauti ilgą karą su Izraeliu, sakydamas, kad vien Gazoje turi 40 000 kovotojų, taip pat raketų arsenalą, kurio užteks ilgam. Jis taip pat išreiškė įsitikinimą, kad Iranas ir Libano „Hezbollah“ „dalyvaus mūšyje, jei Gaza bus užkariauta“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(15)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()