ISW skelbia, kad Rusija ruošiasi karui su NATO. Pavojus Baltijos šalims ir Suomijai  ()

V. Putinas kuria planus dėl karo eskalavimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 ISW skelbia, kad Rusija ruošiasi karui su NATO. Pavojus Baltijos šalims ir Suomijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykdydama plataus masto karinę reformą, Rusijos Federacija sukūrė teisinius mechanizmus Leningrado karinei apygardai reformuoti.

Kremlius neketina nutraukti karinės konfrontacijos Ukrainoje ir demonstruoja savo ketinimus galimam konfliktui su NATO šalimis. Nepaisant akivaizdaus profesionalių pajėgų trūkumo įvairiose Ukrainos fronto dalyse, Maskva planuoja karo eskalavimą.

Remiantis prezidento Vladimiro Putino dekretu, Gynybos ministerija gavo leidimą atimti iš Šiaurės laivyno „tarpžinybinio strateginio teritorinio susivienijimo“ statusą.

Rusija mato būtinybę pertvarkyti savo pajėgas prieš NATO ir tikėtiną poziciją pasienyje su Suomija, nors lieka neaišku, kaip Rusija sugebės mobilizuoti, apmokyti ir organizuoti šias pajėgas“, - teigė Karo studijų instituto (ISW) ekspertai.

 

Toks sprendimas atkurti Leningrado karinę apygardą gali būti laikomas netiesioginiu įrodymu, kad Rusija ruošiasi galimiems kariniams susidūrimams su Baltijos šalimis ir visu NATO bloku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(18)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: