Izraelis pripažįsta. „Nesugebėjome užkirsti kelio „Hamas“ atakai. Laikas karui“  ()

IDF vadas Halevi pripažįsta, kad kariškiai nesugebėjo užkirsti kelio „Hamas“ atakai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmajame savo viešame pareiškime nuo karo tarp Izraelio ir palestiniečių teroristinės grupuotės „Hamas“ Gazos Ruože pradžios IDF štabo viršininkas generolas leitenantas Herzi Halevi pripažįsta nesėkmes, kurios leido šeštadienį įsiskverbti „Hamas“ į šalies teritoriją ir įvykdyti masines žudynes.

„IDF yra atsakingi už šalies ir jos piliečių saugumą, o šeštadienio rytą Gazos Ruožo apylinkėse mes to neužtikrinome. Mes mokysimės, tirsime, bet dabar laikas karui“, – sako Halevi.

Jis taip pat sako, kad Izraelis padarys viską, ką gali, kad grąžintų „Hamas“ ir kitų grupuočių paimtus įkaitus.

„Praėjo penkios dienos po žmogžudiško, žiauraus ir stebinančio incidento. Mūsų vaikų, žmonų ir mūsų žmonių skerdimas yra gyvuliškas, nežmoniškas. IDF kovoja su negailestingais teroristais, kurie įvykdė neįsivaizduojamus veiksmus“, – sako Halevi.

„Gazos Ruožo vadovas Yehya Al-Sinwar pasirašė šiai siaubingai atakai, todėl jis ir visa jo vadovaujama sistema yra mirę žmonės. Mes juos pulsime ir išardysime jų sistemą“, – sako jis.

 

Halevi sako, kad ateis laikas ištirti, kaip „Hamas“ sugebėjo įvykdyti išpuolį.

„Mes žudome daug teroristų, daug vadų, naikiname teroristų infrastruktūrą, kuri palaikė šį baisų, žiaurų nusikaltimą“, – tęsia Halevi.

„Gaza neatrodys taip pat“, – priduria jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()