Visiškas beprotnamis. „Gydytojai skambina artimiesiems, kad atsisveikintų.“ Kas vyksta  ()

Gazos Ruože kilo panika dėl evakuacijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-13 Visiškas beprotnamis. „Gydytojai skambina artimiesiems, kad atsisveikintų.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų (IDF) įsakymas evakuoti šiaurinį Gazos ruožą sukėlė panikos audrą anklavo viduje. Kaip rašo laikraštis „The Times of Israel“, remdamasis JT palestiniečių pabėgėlių agentūros Gazos mieste pareigūnu Inasu Hamdanu, vietiniai gyventojai paniškai renka likusį turtą, visur tvyro chaosas.

„Čia chaosas, niekas nesupranta, ką daryti“, – sakė Hamdanas.

Anot jo, aplink girdimi paniški riksmai. JT darbuotojai evakuoti į pietus nuo Rafaho anklavo. Nebalas Farsah, Palestinos Raudonojo Kryžiaus Gazos mieste atstovas, sako, kad milijono žmonių negalima taip greitai saugiai evakuoti.

„Pamirškite maistą, pamirškite elektrą, pamirškite kurą. Dabar svarbu tik tai, ar suspėsite, ar išgyvensite“, – apsipylęs ašaromis sakė Farsah.

Nevilties apimta moteris klausia, kas atsitiks su jos ligoniais, mat tarp sužeistųjų yra ir pagyvenusių žmonių, ir vaikų. Daugelis gydytojų atsisako evakuotis iš ligoninių ir lieka šalia pacientų. Gydytojai skambina artimiesiems, kad atsisveikintų.

 

„Al Jazeera“ korespondentas Safwat al-Kahlut sako, kad vietiniai gyventojai bando išsiaiškinti, kur galėtų eiti, jei persikeltų į pietus.

Daugiau nei milijoną palestiniečių ištiko panika, jie sutrikę, jie neturi plano ir nesupranta, ką daryti. Dabar mano vaikai manęs klausia: „Kur mums eiti?" Aš atsakiau, kad nežinau“, - žurnalistas cituoja vietinio gyventojo žodžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(10)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()