[ŽT] Š. Korėja skelbia šokiruojantį pareiškimą. „Bus galingiausias ir greičiausias smūgis“  ()

Šiaurės Korėja grasina pradėti branduolinę ataką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja grasina pradėti branduolinę ataką JAV lėktuvnešiui prie Pietų Korėjos krantų. KCNA teigimu, toks pareiškimas buvo pareikštas reaguojant į amerikiečių lėktuvnešio „Ronald Reagan“ atplaukimą į Busano uostą spalio 12 dieną.

KLDR pažymi, kad JAV atkakliai pristato įvairius branduolinius strateginius ginklus į Korėjos pusiasalį, kur yra nuolatinių karinių susirėmimų ir branduolinio karo protrūkio pavojus. Šiaurės Korėjos gynybos ministerija tai vadina „neslepiama karine provokacija, kuri artina prie neatšaukiamai katastrofiškų aplinkybių situacijos“.

KLDR pažymi, kad ji „paaiškino tinkamą veiksmų pasirinkimą ir gresiančią kryptį į tokius veiksmus“ ir primena, kad KLDR doktrina dėl branduolinio ginklo naudojimo leidžia jai atlikti būtinus veiksmus, jei prieš ją būtų įvykdytas branduolinis smūgis arba bus nustatyta, kad branduolinių ginklų panaudojimas prieš ją yra neišvengiamas.

 

„Galingiausias ir greičiausias pirmasis KLDR smūgis bus skirtas JAV „išplėstoms atgrasymo“ priemonėms, taip pat blogio bazėms Korėjos pusiasalyje ir jo apylinkėse“, – grasina KLDR.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(32)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()