Skelbiama, ko Vakarai 2024 metais tikisi iš Ukrainos. Prasidės derybos su Rusija?  ()

Žurnalistų teigimu, Rusijos valdžia kitais metais numatė didelio masto karinių išlaidų didinimą, o tai rodo, kad Maskva ruošiasi ilgam karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai tikisi, kad pavyks rasti pakankamai lėšų Ukrainai paremti, kad 2024 metų vasarą ginkluotosios pajėgos galėtų pasiekti proveržį. Tuomet Kijevas galės įgyti palankesnę poziciją galimoms deryboms su Maskva. Apie tai rašo „Wall Street Journal“.

Žurnalistų teigimu, dabartinio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo metu nepavyko pasiekti lemiamo proveržio, kurio Ukraina ir jos rėmėjai tikėjosi. Dabar gynybos pajėgos turi išlaikyti pagreitį ir neleisti karui patekti į aklavietę.

Nei Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos, nei Ukrainos ginkluotosios pajėgos per beveik metus nesugebėjo pasiekti reikšmingų teritorinių proveržių. Nesutarimai JAV kelia abejonių, ar pagrindinės Kijevo sąjungininkės parama ir toliau tęsis tokiais pat tempais kaip ir anksčiau.

Straipsnyje rašoma, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nedavė pagrindo manyti, kad yra pasirengęs deryboms. Kremlius nori tik susitaikyti su Ukrainos pasidavimu ir paimti šalį savo žinion. Rusijos vyriausybė kitais metais numatė didelio masto karinių išlaidų didinimą, o tai rodo, kad Maskva ruošiasi ilgam karui.

 

Pranešama, kad Europos pareigūnai susirūpinę dėl mažėjančios visuomenės paramos Ukrainai. Jie svarsto galimybę Vakarams suteikti Ukrainai ginkluotę, kurios reikia ginkluotosioms pajėgoms naujam postūmiui 2024 metų vasarą. Spėjama, kad aiškūs ukrainiečių pergalės tikslai padės išlaikyti palaikymą.

Pažymima, kad Ukraina nori deokupuoti visas Rusijos užgrobtas teritorijas. Europos pareigūnai sako, kad savo idėjų apie pergalę Kijevui neprimetinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: