Pasaulis to nėra matęs. Šimtų kilometrų monstras. Ką „Hamas“ pastatė Gazos Ruože  ()

Žurnalistų teigimu, kai kurie tuneliai siekia 35 metrų gylį, juose netgi gali būti įrengti geležinkelio bėgiai ir ryšio priemonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų judėjimą Gazos Ruože apsunkina „Hamas“ požeminių tunelių tinklas, kurį teroristai naudoja ginklams perkelti ir laikyti. Apie tai rašo „Bloomberg“.

Žurnalistų teigimu, išvalyti visus tunelius bus labai sunku, nes niekas, išskyrus kovotojus, tiksliai nežino, kur yra visi tuneliai ir kokio masto. Dar 2021 metais Izraelis paskelbė, kad jam pavyko sunaikinti 100 kilometrų tunelių po Gazos Ruožu. Tačiau „Hamas“ kovotojai tvirtino, kad labirintų tinklas driekiasi 500 kilometrų.

Leidinys rašo, kad 2014 metais Izraelis pradėjo investuoti į sudėtingos tunelių aptikimo sistemos, kurią sukūrė „Elbit Systems“ ir „Rafael Advanced Defense Systems“, sukūrimą. Tie patys rangovai dirbo prie priešraketinės gynybos sistemos „Iron Dome“.

Tačiau pranešama, kad šie jutikliai nėra patikimi, nes negali rasti tunelių su sudėtingais posūkiais ir sankryžomis.

 

Taip pat pranešama, kad „Hamas“ pastatė tunelius po tankiai apgyvendintomis zonomis. Po žeme teroristai ne tik saugo ginklus, bet ir įrengia komandinius postus.

Kai kurių ekspertų teigimu, kai kurie tuneliai siekia 35 metrų gylį, juose netgi gali būti įrengti geležinkelio bėgiai ir ryšio priemonės. Įėjimas į juos dažnai būna gyvenamuosiuose pastatuose ar kitose viešosiose patalpose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(16)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()