Nerealus išsigelbėjimas. „Tesla“ atlaikė „Hamas“ kovotojų ugnį ir išgelbėjo savininką (Foto)  (1)

„Tesla Model 3“ po gaisro galėjo toliau važiuoti, atitrūko nuo kovotojų ir nuvežė savininką į ligoninę. Elektromobilyje buvo suskaičiuota apie šimtas kulkų skylių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla Model 3“ elektromobilis pademonstravo pavydėtiną išgyvenamumą per „Hamas“ kovotojų išpuolį prieš Izraelį. Automobilis atlaikė didžiulį gaisrą, tačiau važiavo toliau ir sužalotą savininką nuvežė į ligoninę. Apie tai pranešė „Walla“.

„Tesla Model 3“ savininkas gyvena Mefalsimo kibuce. Įsibrovus teroristams, jis gavo pavojaus signalą ir elektromobiliu nuvažiavo į nurodytą saugią gyventojų susibūrimo vietą.

Kelyje priešais automobilį iššoko pikapas su „Hamas“ teroristais. Jie iš 10 metrų atstumo atidengė ugnį į elektromobilį Kalašnikovo automatais ir didelio kalibro kulkosvaidžiu.

Kovotojai nusprendė, kad prieš juos – paprastas benzininis automobilis, todėl bandė išjungti variklį, taip pat padegti degalų baką.

„Jie nesuprato, kad tai elektromobilis, todėl šovė į priekį, tikėdamiesi pataikyti į neegzistuojantį variklį, o gale bandė padegti kuro baką, kurio automobilis neturi. Jie peršovė mano padangas. Paspaudžiau geičio pedalą ir jie pradėjo mane vytis“, – pasakojo „Tesla“ savininkas.

 

Izraeliečiui priklauso geriausia keturiais ratais varomo „Tesla Model 3 Performance“ versija su dviem varikliais (po vieną ašiai), kurio bendra galia siekia 335 kW. Taigi, nors ir buvo pradurtos sedano padangos, jis sugebėjo atitrūkti nuo kovotojų.

 

Elektromobilis „Tesla Model 3“ važiavo 170-180 km/val. greičiu su nuleistomis padangomis, tačiau vis tiek sugebėjo įveikti 23 km ir nuvežti savininką į ligoninę Aškelone, taip pat perduoti geografinės vietos duomenis žmonai.

 

Izraelietis buvo sužeistas į koją, ranką ir galvą, taip pat gavo daugybinių skeveldrų žaizdų. Dabar jo gyvybei pavojus nebegresia.

Elektromobilyje „Tesla Model 3“ buvo suskaičiuota apie šimtas kulkų smūgių. Pastebėtina, kad jo priekinis stiklas nesutrupėjo, nors buvo pramuštas kulkų.

Reaguodamas į įrašą, „Tesla“ įkūrėjas Elonas Muskas soc. tinle X sakė: „Džiaugiuosi, kad jam pavyko!“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)

Komentarai (1)