Be pačių smogikų to daugiau nežino niekas. Izraelis Gazos Ruože susidurs su rimta kliūtimi  ()

Izraelis teigia, kad yra pasiruošęs koordinuotoms atakoms Gazos ruože. Jas vykdys sausuma, iš oro ir iš vandens. Bet lengva nebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio karių judėjimą į Gazos Ruožą apsunkins „Hamas“ požeminių tunelių tinklas, kurį teroristai naudoja ginklams perkelti ir laikyti, rašo „Bloomberg“.

Pasak žurnalistų, Izraelio kariams bus labai sunku išvalyti visus tunelius, nes niekas, išskyrus teroristus, tiksliai nežino, kur jie yra. Dar 2021 metais Izraelis pranešė, kad pavyko sunaikinti net 100 kilometrų tunelių po Gazos ruožu, tačiau „Hamas“ tvirtino, kad labirintų tinklas yra daugiau nei 500 kilometrų ilgio.

2014 metais Izraelis pradėjo investuoti į sudėtingą tunelių aptikimo sistemą, bet turimi jutikliai vis dar yra nepatikimi, nes negali aptikti tunelių su sudėtingais posūkiais ir sankryžomis.

Aišku, tunelius galima naikinti bunkerius mušančiomis bombomis ir raketomis, bet „Hamas“ tunelius įrengė po tankiai apgyvendinta Gazos Ruožo dalimi. Teroristai po žeme saugo ginklus, ten įrengia ir savo vadavietes. Tos požeminės bazės yra puikiai įrengtos, turi elektrą, dirbtuves. Ekspertų teigimu, kai kurie tuneliai yra net 35 metrų gylyje, juose gali būti geležinkelio bėgiai ir ryšių patalpos. Įėjimas į juos dažnai būna gyvenamuosiuose pastatuose ar viešose patalpose.

(2)
(1)
(1)

Komentarai ()