[ŽT] „Tai turi baigtis.“ Kinija pasirinko pusę  (1)

Pasak Kinijos pareigūno, Izraelio valdžia turėtų sėsti prie derybų stalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valdžia mano, kad Izraelio veiksmai reaguojant į „Hamas“ kovotojų išpuolį „peržengė savigynos ribas“. Tokį pareiškimą Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi išsakė per derybas su Saudo Arabijos kolega Faisal bin Farhan.

Wang Yi pažymėjo, kad Izraelis turėtų nutraukti „kolektyvines bausmes“ Gazos Ruožo gyventojams ir paklusti JT raginimams. Pasak Kinijos pareigūno, Izraelio valdžia turėtų sėsti prie derybų stalo su priešu ir išspręsti situaciją.

Nepaisant raginimo nutraukti karinį konfliktą, Wang Yi pridūrė, kad „istorinė neteisybė“ Palestinos atžvilgiu tęsiasi daugiau nei 50 metų ir turi baigtis. Jis paskelbė apie Kinijos ketinimą bendradarbiauti su Saudo Arabija ir kitomis arabų šalimis siekiant paremti „teisingą Palestinos reikalą“. Veiksmingiausias sprendimas, Wang Yi nuomone, bus nepriklausomos Palestinos valstybės sukūrimas.

 

Šiuo metu žinoma, kad „Hamas“ atakos aukomis tapo 1 400 žmonių, šimtai buvo sugauti, o daugiau nei 2 300 žmonių žuvo dėl Izraelio armijos antskrydžių. Izraelis perspėjo apie ketinimą pašalinti visus savo priešininkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(30)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)