„Tai raudonoji linija.“ Skelbiamas ultimatumas. Gali prasidėdi didžiulis karas  ()

„Raudonos linijos“ peržengimas gresia didžiuliu kariniu konfliktu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teheranas nusiuntė Tel Avivui specialią žinią, kurioje pabrėžė, kad nenori eskalacijos, tačiau bus priverstas įsikišti, jei Izraelio kariuomenės įsiveržimas į Gazos Ruožą tęsis. Du diplomatiniai šaltiniai, susipažinę su situacija, tai pranešė JAV leidiniui „Axios“.

Irano valdžios institucijos pagrasino Izraeliui įsikišti į konfliktą Artimuosiuose Rytuose, jei Izraelio kariuomenė pradės antžeminę operaciją Gazos Ruože. Taigi „Hamas“ ir Izraelio kovos peraugs į visavertį regioninį karą, jei Iranas įsikiš tiesiogiai ar netiesiogiai, pavyzdžiui, per kovotojų grupuotę Sirijoje arba paremdamas bet kokį Libano „Hezbollah“ sprendimą prisijungti prie kovų.

Pasak šaltinių, ši žinia buvo perduota per JT specialųjį koordinatorių Artimiesiems Rytams, kuris šeštadienį Libano sostinėje susitiko su Irano užsienio reikalų ministru Hoseinu Abdollahianu. Užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad antžeminė operacija Gazoje Iranui yra „raudona linija“.

„New York Times“ žurnalistai pabrėžia, kad Iranas jau seniai rengia ir ginkluoja tarpines grupuotes regione – nuo Gazos Ruožo iki Libano, Irako ir Sirijos. Jis remia „Hamas“ kariniu požiūriu ir padėjo jai kurti ir gaminti savo raketų sistemą, kad ji atitiktų Gazos Ruože – skurdžiame, tankiai apgyvendintame pakrantės ruože, kurį jau 16 metų blokuoja Izraelis ir Egiptas – turimus pajėgumus ir medžiagas.

 

Irano ir „Hezbollah“ pareigūnai padėjo planuoti „Hamas“ išpuolį prieš Izraelį, teigia su operacija susipažinę asmenys, tačiau JAV ir jų sąjungininkai nerado jokių įrodymų, tiesiogiai siejančių Teheraną.

Ekspertai pabrėžia, kad Irano ir Izraelio konfliktas yra vienas pavojingiausių Artimuosiuose Rytuose. Jis gali peraugti į plataus masto karą, kuris gali turėti katastrofiškų pasekmių regionui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(10)
(-7)

Komentarai ()