„Iki vakar vakaro maniau, kad mačiau viską“  ()

Izraelio gydytojas Ronas Azaria, kuris buvo iškviestas į karinę stovyklą naktinėje pamainoje rūšiuoti ir atpažinti per „Hamas“ ataką žuvusiųjų kūnus, sakė, kad žuvusieji buvo gabenami dideliais sunkvežimiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo istoriją „Ynet“ paskelbė spalio 12 d.

„Iki vakar vakaro maniau, kad mačiau viską. Kaip lauko gydytojas mačiau nudegimus, sužeistus žmones, teroristinius išpuolius, teroristus, kurie atėjo pas mane po sprogimų. Bet aš niekada gyvenime nemačiau tokių dalykų“, - sakė R. Azaria.

Jis sakė, panašu, kad jis „pateko į laiko mašiną ir grįžo į 1945 m.“, kai buvo išlaisvintos nacių koncentracijos stovyklos. Gydytojas teigė, kad lavonų skaičius didžiulis, jie buvo atvežti sunkvežimiais-šaldytuvais.

„Tai buvo nežmoniškas vaizdas, neįmanoma patikėti. Neturiu žodžių savo žodyne apibūdinti tai, ką ten pamačiau. Tie, kurie tai padarė, nėra gyvūnai, jie yra blogesni už žvėris“, - sakė jis.

Viename iš atvykusių sunkvežimių buvo 50 kūdikių ir vaikų palaikai, sakė R. Azaria. Jo teigimu, fotografijas reikia publikuoti, kad pasaulis suprastų, su kuo turi reikalą.

Po to, ką pamatė, R. Azaria parašė trumpą žinutę: „Šiąnakt aš buvau „kitoje planetoje“. Vieta šalies centre, kuri nepanaši į nieką, ką anksčiau žinojau. Tai iškreipta nacių versija. 21 amžius. Kūdikiai? Vaikai? Šeimos? Tai negali pasikartoti po to, kai mes pažadėjome „niekada daugiau“.

 

Iš Gazos Ruožo paimtų karių ir civilių palaikai nuolat atkeliauja į karinio rabinato bazę netoli Ramlos. Rabinato nariai yra įpratę susitvarkyti su lavonais specialiose operacijose ar karuose, tačiau aukų skaičius šiame kare neįprastas net jiems, rašo laikraštis.

Prie įėjimo į bazę įrengtas palapinių miestelis su šaldomaisiais konteineriais, kur vyksta daugumos gautų palaikų atpažinimo darbai. Sunkiais atvejais kūnas identifikavimui perkeliamas į nuolatines bazės patalpas. Bazėje atliekama identifikavimo procedūra, kurios metu paimami DNR mėginiai. Atlikus atitinkamas procedūras, surašomas dokumentas ir duodamas leidimas kūną  laidoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(5)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()