Netikėta žinia. Ne tik Iranas. Pietų Korėja skelbia, kas rengė „Hamas“ puolimą  (2)

Pietų Korėjos Jungtinis štabas turi informacijos, kas galėjo padėti rengti „Hamas“ Izraelio puolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Pietų Korėjos Jungtinis štabas išanalizavo ginkluotų „Hamas“ kovotojų vaizdo įrašus ir pamatė ginklų, kurie gaminami tik Šiaurės Korėjoje. Jie pastebėjo Šiaurės Korėjoje pagamintos amunicijos, skirtos RPG-7 granatsvaidžiams, ir artilerijos sviedinių. Tai rodo, kad Šiaurės Korėja ir toliau eksportuoja įvairius ginklus teroristams Artimuosiuose Rytuose, nors Pchenjanas tokius kaltinimus atmeta.

Pažymima, kad per spalio 7-osios išpuolį „Hamas“ teroristai pasitelkė netradicines priemones, tokias kaip parasparniai - net ir tai Pietų Korėjos ekspertams primena Šiaurės Korėjos braižą. Seulas neatmeta, kad Šiaurės Korėja tokios taktikos naudojimo patirtį galimai perdavė „Hamas“.

 

2016 metų gruodį Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas asmeniškai stebėjo parasparnių panaudojimo karyboje demonstraciją. Tuomet Šiaurės Korėjos kariai gyrėsi, kad taip gali pasiekti net Seulą.

Pietų Korėjos Jungtinis štabas pranešė, kad toliau analizuoja karą Artimuosiuose Rytuose, kad nustatytų Šiaurės Korėjos pagalbos teroristams požymius.

(21)
(3)
(18)

Komentarai (2)