Ne pagal scenarijų. Įvardinta silpniausia Rusijos kariuomenės vieta  ()

3-iosios šturmo brigados vadas, „Azov“ įkūrėjas Andrijus Bileckis  teigia, kad rusai tikėjosi, kad invazija į Ukrainą bus greitai ir paprasta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

3-iosios šturmo brigados vadas, „Azov“ įkūrėjas ir buvęs Ukrainos liaudies deputatas Andrijus Bileckis mano, kad kai Rusija 2022 metų vasario 24 dieną pradėjo invaziją į Ukrainą, ji tikėjosi, kad tai bus „karo policijos operacija“. Rusijai, pasak Bileckio, atrodė, kad visi Ukrainoje pakels rankas ir nusiginkluos.

„Taip nepavyko. Karas, dėl suprantamų priežasčių, vyko ne pagal jų scenarijų. Ir užuot tai greitai supratę, pradėję telkti gyventojus, šaukdami į kariuomenę arba, priešingai, žengę žingsnius, kurių vėliau vis tiek ėmėsi (pabėgo iš Kyjivo, pabėgo iš Charkivo), jie šaukė „pirmyn!“, – pažymėjo Bileckis.

Jis tegia, kad rusai šiuo metu neturi nei seržantų korpuso, nei jaunesniųjų karininkų su patirtimi. O tie, kurie po sutrumpintų kursų pasiekia frontą, labai greitai žūva arba yra sužeidžiami - patirties jie nesukaupia ir netampa profesionalais.

„Visą laiką stebiu tą patį: Rusijos Federacijos sausumos pajėgos, ypač pėstininkai, tankai, šarvuočiai, yra prastos. Nuo praėjusių metų vasaros jos nuolat prastai kovoja. Jie nieko negali padaryti ir aš nemanau, kad galės. Taip, jie auga kitomis kryptimis: elektroninėje karyboje jie tapo daug galingesni, nepilotuojamose sistemose, jų artilerija pakankamai kokybiška. Aviaciją pradėjo naudoti daug kartų efektyviau. Tačiau šis komponentas [sausumos pajėgos] ten yra miręs ir tokiu liks“, – teigia Bileckis.

(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: