[ŽT] „300 km + 300 km. Jie nebegali grįžti...“ Smūgis Rusijai. Blokuojami Ka-52  (3)

ATACMS palaidos Rusijos aerodromus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-18 [ŽT] „300 km + 300 km. Jie nebegali grįžti...“ Smūgis Rusijai. Blokuojami Ka-52  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis fronte netrukus gali iš esmės pasikeisti, nes Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms gavus ATACMS Maskva bus priversta perkelti savo karinius aerodromus toliau nuo fronto linijos, daugiau kaip 300 kilometrų atstumu. Tai savo „Twitter“ puslapyje pareiškė italų karo analitikas, NATO sausumos pajėgų, artilerijos ir raketinių sistemų ekspertas Thomas Theineris. Pasak jo, tai lems daug mažesnį sraigtasparnių atakų prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinius skaičių.

Be to, rusų pagrindinio atakos sraigtasparnio Ka-52 techninė ypatybė gali tapti rimta problema rusams. Didžiausią naudingąją apkrovą turinčio sraigtasparnio Ka-52 veikimo nuotolis yra 460 km. Tai reiškia, kad sraigtasparnis negalės įveikti 300 km atstumo iki fronto ir grįžti atgal į bazę, viršijančio M39A1 ATACMS veikimo zoną (300 km + 300 km) be degalų papildymo.

 

„M39A1 ATACMS" atvyko į Ukrainą – jų veikimo nuotolis 300 km. Rusija negali palikti nė vieno savo orlaivio šio nuotolio ribose. Dėl to ateityje Rusijos sraigtasparniams iki fronto teks keliauti daugiau nei 300 km. Dėl to bus daug mažiau sraigtasparnių atakų prieš Ukrainos dalinius“, - pabrėžė T. Theineris.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(276)
(10)
(266)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)