3500 km/val. greičiu. Galingas monstras. Rusijos „stebuklas“ S-400 – bejėgis  ()

Prieš naują Ukrainos ginklą bejėgis net S-400.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ATACMS raketos yra balistinės, todėl jas numušti bus sunku net su rusiškomis oro gynybos sistemomis S-400, kurias okupantai laiko „neprilygstamomis“.

Tai teletono metu pareiškė oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

„Žinoma, tai padarys rimtas korekcijas fronte – pamatysite, kad į taikinius galima pataikyti nepriekaištingai, subtiliai ir labai tiksliai. Ir be šansų priešui. Mums pasakys, kad jie numušti, bet tai bus iš „neprilygstamo“ S -400 pasakų istorijų“, – pažymėjo jis.

Pasak Ihnato, ATACMS yra balistinė raketa, todėl ją numušti sunku. Atstovas taip pat palygino ją su rusiška raketa „Iskander-M“.

„Kas yra balistika? Paprastais žodžiais tariant: įsivaizduokite, kad metate akmenį aukštyn, o jis nukrenta lanku. Tai maždaug tokia raketos trajektorija. Ji skrenda, kyla aukštai į dangų, iš tikrųjų į stratosferą, nuo ten ji grįžta į žemę, krisdamas žemyn dideliu greičiu – kažkur virš 3500 km/val.“, – aiškino jis.

 

Tas pats „Kinžal“ skrenda hipergarsiniu greičiu iš viršutinių atmosferos sluoksnių, o jau grįžęs į taikinį, lekia žemyn sumažintu greičiu, leidžiančiu jį sunaikinti „Patriot“ sistemomis.

„ATACMS taip pat yra balistinė. Ar Rusija sugebės numušti tokias raketas su savo „neprilygstamais“ kompleksais, tokiais kaip S-400? Nemanau", - pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(3)
(93)

Komentarai ()