„Atrodo, kad jie yra pasirengę.“ Putinas skelbia neįtikėtiną pranešimą  ()

Putinas paragino Kyjivą imtis „konkrečių žingsnių“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija mato, kad Ukraina nori pradėti dialogą dėl karo užbaigimo, sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Dabar girdime, kad atrodo, kad jie yra pasirengę kažkokioms deryboms. Jau dabar atsakingi asmenys, kuruojantys užsienio politikos kryptį ir visai neseniai kalbėję apie Rusijos strateginio pralaimėjimo būtinybę mūšio lauke <...> prakalbo kitaip ir sako, kad šias problemas reikia spręsti taikiomis derybomis“, – sakė Putinas.

Jis tai pavadino „transformacija teisinga linkme“. „Ponas [ES diplomatijos vadovas Josep Borrell] jau kalba apie tai, aš jį už tai pagirsiu“, – pridūrė šalies vadovas.

Kartu, Putinas pažymėjo, kad „to neužtenka“, ir paragino Kyjivą imtis „konkrečių žingsnių“. „Jei Ukrainos pusė tikrai nori derybų proceso, tai reikia daryti ne kokiais tai teatrališkais gestais. Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti, yra atšaukti Ukrainos prezidento dekretą, draudžiantį derybas“, – sakė jis.

 

Viešai apie savo pasirengimą taikos deryboms Kyjive nebuvo pranešta. Šis procesas gali prasidėti tik tada, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvins okupuotas teritorijas arba Ukraina „aiškiai įsitikins, kad Rusija iš tikrųjų pradeda atitraukti savo kariuomenę išilgai 1991 m. sienų“, neseniai sakė Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kyrylo Budanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(24)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: