„Precendento neturintys įvykiai...“ Rusija pradeda aršų puolimą. Skelbia apie „Ukrainą Nr.3 ir Ukrainą Nr.2.“  ()

Maskva tiesiogine to žodžio prasme praranda dar vieną sąjungininką tiesiog akyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus valstybinė agentūra TASS paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas „eina Volodymyro Zelenskio keliu“, o pati Armėnija virsta „kita Ukraina“.

TASS, kuris yra visiškai kontroliuojama Kremliaus, remdamasi „aukšto rango šaltiniu Maskvoje“, praneša, kad Rusijos valdžia laiko Pašiniano kalbą „visiškai neatsakinga ir provokuojančia“, ypač, kai tai susiję su Rusija ir Rusijos ir Armėnijos santykiais. Jie teigia, kad mato, kaip Armėniją bandoma paversti Ukraina Nr.3, Moldovą laikant Ukraina Nr.2.

Pranešime pažymėta, kad Pašinianas greitai pasekė Ukrainos prezidento Zelenskio keliu.

Socialiniai tinklai mano, kad įžūlus Kremliaus tonas yra precedento neturintis atvejis Armėnijos, kuri formaliai vis dar yra Maskvos sąjungininkė, atžvilgiu.

Dieną prieš tai, kalbėdamas Europos Parlamente Prancūzijoje, Pašinianas sakė, kad „Armėnija yra pasirengusi būti arčiau Europos Sąjungos, kiek ES mano, kad tai įmanoma“.

Armėnijos ministro pirmininko pareiškimas sukėlė Rusijos propagandistų pasipiktinimą, nes Maskva tiesiogine to žodžio prasme praranda dar vieną sąjungininką tiesiog akyse.

 

Rusija buvo tradicinė Armėnijos sąjungininkė regione. Tačiau šie santykiai nepadėjo užkirsti kelio rudens įvykiui: Azerbaidžano kontrolei Kalnų Karabachui, po to dešimtys tūkstančių ten gyvenančių armėnų pabėgo iš regiono.

Stebėtojų teigimu, regione dislokuoti Rusijos „taikdariai“ nesugebėjo užkirsti kelio konflikto plėtrai. Pašinianas sakė, kad taikdariai „neįvykdė savo misijos“.

V. Putinas savo paskutiniuose viešuose pareiškimuose Armėnijai skyrė daug dėmesio. Savo pareiškimuose jis atsakomybę už Kalnų Karabacho praradimą perkelia tik Armėnijos vadovybei.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(2)
(63)

Komentarai ()