Kas toliau. Ko Ukraina gali tikėtis po ATACMS  ()

Ukraina pagaliau gavo išsvajotų ATACMS raketų. Ko galima laukti dabar?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Pilietinės visuomenės problemų tyrimo centro direktorius Vitalijus Kulikas mano, kad dabar Ukrainą gali pasiekti ir tolimesnio nuotolio ginklai.

„Manau, kad galime tikėtis ilgesnio nuotolio raketų. Galbūt ne tiek, kad būtų sugriautas Krymo tiltas, bet jų pakaks smogti priešo aerodromams“, - pažymėjo Kulikas.

Tai privers Rusiją strategines ir taktines aviacijos bazes patraukti toliau nuo fronto linijos, todėl Ukrainos oro gynyba turės daugiau laiko pasiruošti ir atremti atakas.

„Tolimojo nuotolio raketos apsunkina Rusijos pajėgų fronte aprūpinimą degalais ir technika. Tai taip pat padidina mūsų kovinius pajėgumus. Ir, žinoma, tai reiškia transporto koridoriaus sunaikinimą“, - pabrėžė Kulikas.

 

Dabar Rusija stato geležinkelį, kuris sujungs Donecką ir Mariupolį ir supaprastins technikos ir amunicijos tiekimą pietų frontui. „Jei turėtume pakankamai vidutinio ir ilgo nuotolio raketų, dėl šio koridoriaus būtų mažai rūpesčių. Manau, kad JAV jau artėja prie to ir kitas žingsnis bus tolimojo nuotolio raketų tiekimas“, – pažymėjo Vitalijus Kulikas.

(21)
(1)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: