[ŽT] Pastatė vos per metus. Kur Baltarusija laikys savo branduolinį arsenalą  ()

Baltarusijoje esanti branduolinių raketų bazė vis labiau panašėja į tą, kuri anksčiau buvo pastatyta Kaliningrado srityje. Ten jau matomas taktinių raketų sistemų „Iskander“ poligonas ir angaras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamentas paskelbė, kad Kinija planuoja padidinti turimų branduolinių galvučių skaičių iš pradžių iki 1 tūkstančio, vėliau iki 1,5 tūkstančių. Tuo tarpu Rusija plėtoja branduolinių galvučių paleidimo infrastruktūrą Baltarusijos teritorijoje, rašo „The Wall Street Journal“.

Didelės raiškos „Maxar“ palydovinėse nuotraukose galima palyginti infrastruktūrą naujoje Rusijos bazėje Osipovičiuose Baltarusijoje ir Kaliningrade. Ir jos išties panašios, kurtos pagal tą patį modelį.

Žurnalistai padarė išvadą, kad raketų paleidimo įrenginių „Iskander“ su branduolinėmis galvutėmis infrastruktūra prie Osipovičių buvo pradėta kurti 2022 metų rugpjūtį. Nuo 2023 metų pavasario ten atsirado tvora, o 2023 metų birželį aiškiai matomi trys objektai skirtingose ​​parengties stadijose – nuo ​​poligono iki taktinių raketų sistemos „Iskander“ angarų. Per mažiau nei metus ši bazė buvo paruošta taktinių branduolinių ginklų dislokavimui.

 

„The Wall Street Journal“ taip pat atkreipė dėmesį į Rusijos žiniasklaidos reportažus apie taktinio branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijoje. Rusijos žiniasklaida rodė kaip „Iskander“ sistemos buvo ruošiamos, kaip branduolinės galvutės buvo pakrautos į traukinį kelionei į Baltarusiją.

Kai Rusija paskelbė apie taktinių branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje, buvo spėjančių, kad tai - blefas. Tačiau dabar akivaizdu, kad bazė tikra ir Rusija Europoje turi naują branduolinį objektą.

(2)
(13)
(-11)

Komentarai ()