Liko tik du žingsniai. Pasaulis ant Trečiojo pasaulinio karo slenksčio? (Video)  ()

Britų karo ekspertas, pulkininkas Glenas Grantas mano, kad antrasis Šaltasis karas jau prasidėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų karo ekspertas, į atsargą išėjęs pulkininkas Glenas Grantas teigė, kad tik du įvykiai gali sukelti Trečiojo pasaulinio karo pradžią. Grantas apie tai pasakojo „Espresso“ laidoje.

„Objektyviai vertinant, tai toli nuo Trečiojo pasaulinio karo slenksčio. Apskritai viskas panašu, labiau tikėtina, į antrąjį Šaltąjį karą. Pasaulyje daug kas vyksta, bet tai tik tarpiniai mūšiai. Kaip ir per Šaltajį karą (1945-1989), kai žmonės kariavo Afrikoje ir, pavyzdžiui, kitose vietose. Nematau, kad Rusija vyktų ar ruoštųsi kariauti su NATO. Jie tikriausiai supranta, kad tai būtų klaida. Šiuo metu yra tik du dalykai, kurie gali paskatinti mus iki Trečiojo pasaulinio karo: puolimas prieš NATO arba Kinijos puolimas prieš Taivaną“, – aiškino ekspertas.

Granto teigimu, padėtis Artimuosiuose Rytuose gali išlikti pakankamai stabili, kol Iranas neturės branduolinės bombos.

„Jei Iranas nuspręs panaudoti branduolinę bombą, tai viską pakeis. Branduolinio ginklo panaudojimas tikrai pakeistų viską, bet kol kas aš tiesiog nematau tokios perspektyvos“, – sako pulkininkas.

 

Grantas mano, kad konfrontacija tarp Rusijos ir Ukrainos bei Izraelio ir „Hamas“ tęsis. Tikriausiai „Hezbollah“ gali įsivelti į konfliktą su Izraeliu.

„Tačiau nemanau, kad dabar įmanoma geografinė karinė ekspansija. Tiesą sakant, Kinija tam taip pat nepasirengusi‘, – sakė pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(17)
(35)

Komentarai ()