Kodėl rusai „įsikando“ Avdijivkos. Atskleidžiama netikėta priežastis  ()

Rusų okupantai bando pulti Avdijivką, nes okupuotoje Donecko dalyje yra daug Rusijos kolaborantų, norinčių, kad ši Donbaso dalis būtų teritorija, kurioje nėra įstatymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip mano Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas. „Žvelgiant iš to, kas vyksta Avdijivkos pusėje... tai yra absoliučiai politinis sprendimas. Jie kvailai juda šia kryptimi <...>, bandydami pasiekti Donecko srities administracines sienas, nes tokie yra politinės programos rėma“, – kalbėjo jis.

Jis paaiškino, kodėl rusai operacijoms pasirinko būtent Avdijivkos kryptį. „Kodėl ši kryptis? Mano nuomone, kadangi Donecko kriminalinio pasaulio asmenys, labiausiai motyvuoti žmonės, na, banditai, kurie ten gyveno ilgą laiką, manė, kad visą likusį gyvenimą turės savo teritoriją, kur nebus taisyklių ir įstatymų...“ – sakė Podoliakas.

 

Anot jo, tie nusikaltėliai daugiausia yra iš Rusijos, atvykę į okupuotą Donecko dalį po 2014 metų.

„Jie gavo tokią laisvę,... turi kriminalinį anklavą savo žinioje ir bando išlaikyti savo vietą neliečiamą ir nekontroliuojamą. Taip, ten nėra įstatymų ir jie kovoja už teisę gyventi neteisėtoje teritorijoje. Ir jie yra labiau motyvuoti“ – pridūrė Podoliakas.

(13)
(3)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: