Naujausias JAV karo monstras. Prasideda naujas galingas etapas (Foto)  ()

JAV oro pajėgos patvirtino, kad priešgamybinis „Raider“ jau yra bandomas ant žemės. Lėktuvą į orą planuojama pakelti iki 2023 metų pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis ikigamybinis slaptas bombonešis B-21 „Raider“ buvo pradėtas bandyti netoli gamyklos Palmdeilyje. Apie tai praneša „The War Zone“.

Slaptas bombonešis B-21 yra naujas JAV bombonešių aviacijos etapas. Oro pajėgų atstovas žurnalistams patvirtino, kad pradėti orlaivio bandymai ant žemės.

„Galiu patvirtinti, kad B-21 atlieka antžeminius bandymus. Griežtas testavimas yra svarbus žingsnis B-21 pasiruošimo skrydžio bandymams programoje. Jo metu įvertinamos orlaivio sistemos, komponentai ir funkcionalumas. Šie bandymai leidžia sumažinti riziką, optimizuoti projektuoti ir didinti veiklos efektyvumą“, – aiškino Karinių oro pajėgų atstovas.

Rugsėjo mėnesį gamintojas „Northrop Grumman“ atliko pirmuosius variklio bandymus ant žemės, o rugpjūčio pradžioje pirmą kartą buvo įjungtos slaptojo bombonešio sistemos. Visi bandymai atliekami JAV oro pajėgų gamykloje 42 Palmdeilyje, Kalifornijoje. Taip pat įvairiuose testavimo etapuose yra dar 5 orlaiviai. Iš viso yra 6 testiniai „Raider“, kurie bus bandomosios grupės, esančios Edvardso oro pajėgų bazėje Kalifornijoje, pagrindas.

 

 

Kitas svarbus B-21 etapas bus pirmasis skrydis, kuris turėtų įvykti iki šių metų pabaigos. Lėktuvai turėtų būti pradėti eksploatuoti šio dešimtmečio viduryje. Artimiausioje ateityje B-21 „Raider“ bus pagrindinė JAV branduolinės atgrasymo triados dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: