„Gali būti atsiskyrimas nuo Rusijos.“ Netikėti įvykiai. Kadyrovas sparčiai ginkluojasi  (1)

Visi sunkieji „Wagner“ ginklai išsiųsti į Čečėniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sklindant gandams apie Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino mirtį, Čečėnija sparčiai ginkluojasi. Visi sunkieji ginklai, kuriuos turėjo „Wagner“, buvo išsiųsti į respubliką.

Apie tai pranešė įtakingas Rusijos „Telegram“ kanalas „Obraz buduščego“, remdamasis savo šaltiniais.

„Visa „Wagner“ sunkioji karinė technika perkelta į Rusijos gvardijos balansą. Viktoro Zolotovo (Rusijos gvardijos vadovo – red.) įsakymu visa ji bus bazuojama Čečėnijos teritorijoje, remonto ir priežiūros darbus skirs Vyriausybė... Be to, Gynybos ministerija perduos Čečėnijai remonto bazę ir atsargines oro gynybos bei tankų dalis“, – rašė šaltinis.

Atrodo, kad Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas intensyviai didina savo galios išteklius, sklindant gandams apie diktatoriaus Vladimiro Putino mirtį. Orientacinis ženklas yra dviejų naujų batalionų, pavadintų iškilių čečėnų vadų, kovojusių su Rusijos okupacija, sukūrimas.

Žurnalistas Ivanas Jakovina užsiminė, kad „Kadyrovas aiškiai ruošiasi išėjimui“, tai yra, jis ruošia pajėgas, kad jo respublika kritiniu momentu atsiskirtų nuo Rusijos Federacijos.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: