Kažkas vyksta Rusijoje. Kuriamas „Borz“ batalionas  ()

Tikėtina, kad moteris samdančią privačią karinę bendrovę „Redut“ tiesiogiai remia Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vyriausioji valdyba, pažymi Vakarų žvalgyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos privati karinė bendrovė „Redut“ verbuoja moteris karui prieš Ukrainą.

Apie tai soc. tinkle „X“ pranešė JK gynybos ministerija, remdamasi žvalgybos duomenimis.

Anot JK žvalgybos, Rusijos valdžios remiama privati ​​karinė bendrovė „Redut“ pirmą kartą bando verbuoti moteris kovinėms misijoms Ukrainoje atlikti.

„Socialiniuose tinkluose moterys raginamos prisijungti prie „Borz“ bataliono, kuris yra Rusijos privačios karinės bendrovės „Redut“ dalis, dirbti snaiperėmis ir dronų operatorėmis. Tikėtina, kad „Redut“ tiesiogiai remia Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vyriausioji valdyba“, – teigiama pranešime.

2023 metų kovą Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pranešė, kad į Ukrainą buvo išsiųsta 1 100 moterų, o tai tik apie 0,3 % visų Rusijos pajėgų. Kaip nurodo „Redut“ reklama, šiuo metu tarnyboje esančios moterys pirmiausia dirba medicininės priežiūros ir maitinimo srityse.

 

Vis dar neaišku, ar oficialios Rusijos gynybos pajėgos bandys sekti privačios karinės bendrovės pavyzdžiu ir suteiks moterims daugiau kovinių vaidmenų, pridūrė žvalgyba.

Pastebima, kad šiuo metu vykstančio karo metu moterys kartais dalyvauja mūšiuose prorusiškų pajėgų gretose. Tačiau sovietų armija Antrojo pasaulinio karo metais turėjo tvirtą tradiciją įtraukti moteris į mūšį, ypač snaiperes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(21)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: