Jie jau supranta. „Reikia spręsti savo problemas, o ne kariauti.“ Rusiją gali palikti keli regionai vienu metu  ()

Tolimuose Rusijos regionuose jau supranta, kad jiems nereikia karo, kurį Kremlius pradėjo prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žlugimas gali įvykti tada, kai pati Rusijos Federacija nesugebės išlaikyti regionų gyvybingumo dabartiniame lygyje arba kai subjektai supras, kad Maskvai duoda daug daugiau, nei gauna. Vienu metu ją  gali palikti Jakutija, Tatarstanas ir Baškirija arba Šiaurės Kaukazas. Tai pareiškė buvęs SBU pirmininko pavaduotojas, atsargos generolas majoras Viktoras Jagunas.

Pokalbio metu „Glavred“ jis sakė, kad Rusijos žlugimas gali įvykti, jei būtų įgyvendinti du scenarijai.

„Pirma, Rusijos Federacijos nesugebėjimas remti regionų bent tokiu lygiu kaip dabar. Antra, kada Rusijos Federacijos regionai supras, kad lėšos, kurias jie skiria Maskvai, yra daug didesnės nei lėšos, kurias jie gauna iš Rusijos Federacijos centrui“, – sako Jagunas.

Pasak jo, tolimuose Rusijos regionuose jau supranta, kad jiems nereikia karo, kurį Kremlius pradėjo prieš Ukrainą.

„Mažas, bet labai reikšmingas niuansas. Chantų-Mansių autonominėje apygardoje, viena iš nedaugelio moterų gubernatorių Rusijoje, bendraudama su kitomis moterimis, kurios pasakojo, kaip blogai yra rusų vaikinams fronte, leido sau pasakyti labai atvirai – sako, mums tas karas visai nereikalingas, neaišku, kas jį pradėjo ir kodėl, reikia spręsti savo problemas, o ne kariauti. Tai yra, kai kurie gubernatoriai supranta situaciją“, – prisiminė ekspertas.

Anot analitiko, Rusiją gali palikti keli regionai vienu metu. Čečėnija tikriausiai bus pirma eilėje.

 

„Pavyzdžiui, kas yra Chantų-Mansių autonominė apygarda? Be to, kad ten gyvena hantai ir mansiai, tai didžiulis naftos ir dujų centras, galintis uždirbti ne mažiau nei Saudo Arabija ar Kuveitas. Atitinkamu momentu, pvz. Jakutija, Tatarstanas, Baškirija ar Šiaurės Kaukazas ką nors sugalvos ir bandys atsiskirti nuo Rusijos Federacijos. Beje, Šiaurės Kaukazas gali tiesiog sprogti, tas pats Kadyrovas pirmas visus mes ir pasakys, kad jis jau seniai tam ruošėsi ir yra pogrindinis Dudajevo šalininkas. Taip paprastai ir greitai kris vienas po kito. Suverenitetų paradas gali būti labai greitas. Rusijoje visa tai supranta ir stengiasi su botagais ar su meduoliais valdyti situaciją, kol kas jiems tai pavyksta“, – pabrėžė Jagunas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(9)
(81)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: