[ŽT] „Lemiamas žingsnis.“ Prasidėjo žiaurus puolimas. Situacija keičiasi kardinaliai  ()

Prieš prasidedant žiemai Ukrainoje prasidėjo žiaurus puolimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis su ironiška pašaipa vertino Rusijos kreipimąsi į Šiaurės Korėją dėl karinės pagalbos: šalis, kuri skelbiasi esanti pasaulio galybė, prašo vienos skurdžiausių pasaulio šalių padėti jai sviediniais.

Tačiau karo ekspertas Ryanas Evansas ir Karnegio Rusijos ir Eurazijos studijų centro vyresnysis mokslinis bendradarbis Michaelas Kofmanas mano, kad Maskva iš tikrųjų sustiprėjo ir galėjo pereiti į puolimą Šiaurės Korėjos pagalbos dėka. Vakarų ir jų sąjungininkų juokas šioje situacijoje buvo per ankstyvas. Jie atkreipė dėmesį į neįtikėtiną Šiaurės Korėjos turimos artilerijos kiekį. Šios šalies parama „gali būti lemiamas“ žingsnis dabartiniame karo etape. Galbūt prieš ateinant žiemos šalčiams Maskva bandys perimti iniciatyvą, o Šiaurės Korėjos pagalba jai padės tai padaryti.

 

Jau dabar rusai pradėjo puolimą, bandydami užimti Avdijivką ir Kupjanską, rašo „El Pais“. Naudodami seniai patikrintą „mėsos šturmų“ metodą, okupantai lygiagrečiai nepaliaujamai apšaudo Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš artilerijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(30)
(-25)

Komentarai ()