Liko 1586. „Artėja trečioji banga.“ Barabašas skelbia apie miesto naikinimą  ()

Situacija išlieka labai sunki.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kita, jau trečioji, Rusijos įsibrovėlių puolimo banga Avdijivkoje bus galingesnė už ankstesnes, nes priešas daro išvadas iš klaidų. Tai per teletoną sakė Avdijivkos karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas.

Jis pažymėjo, kad šiandien situacija Avdijivkos kryptimi išlieka sunki. „Mes laukiame dabar trečios bangos nuo eskalacijos pradžios, įvykusios spalio 10 d. Priešas daro tam tikrus persigrupavimus, renka įrangą ir personalą“, - sakė pareigūnas.

Pasak Barabašo, trečioji įsibrovėlių puolimo prieš miestą banga gali būti galingesnė už ankstesnes dvi, nes priešas daro išvadas iš savo klaidų. Be to, pasak miesto vadovo, dėl pablogėjusių oro sąlygų gynybos pajėgoms pasunkės logistika.

Barabašas sakė, kad priešas nuolat apšaudo Avdijivką. „Miestas tiesiog naikinamas, draskomas. Per pastarąją parą bendruomenės teritorijoje įvyko daugiau nei 40 masinių apšaudymų, 8 aviacijos bombų antskrydžiai. Nuo jų žuvo vyrai, gimę 1967 ir 1976 metais“, – pažymėjo jis.

 

Pareigūnas taip pat sakė, kad žmonės labai nenoriai išvyksta iš Avdijivkos, nes bijo, kad niekada negrįš. Anot jo, šiandien mieste vaikų neliko – visi evakuoti. „Šiandien pavyko evakuoti tris žmones ir vakaro duomenimis bendruomenėje liko 1586 vietiniai gyventojai“, – pridūrė MBA vadovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(30)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: