„Tai ne mes, to negali būti!“ Solovjovas pridėjo į kelnes  ()

Dagestane vietiniai gyventojai įsiveržė į oro uostą ir žiauriai ieškojo žydų. Rusija dėl to bando teisintis pati prieš save.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistas Vladimiras Solovjovas sako, kad tai „ne jie“. Rusija apie save per gerai galvoja, kad pripažintų, kad joje 2023 m. taip šiurpiai gaudomi žydai.

„Maniau, kad mūsų šalyje nesulauksiu tokių įvykių... laimei, viskas labai fragmentiška. Viskas jau sutvarkyta, atkeliavo iš užsienio. Bet lakstyti po viešbučius, kaip nutiko vienoje iš Kaukazo respublikų, ir ieškoti žydų, kur net yra užrašas „čia nėra izraeliečių“ – tai ne mes. Negali taip būti. Tai visiškai neteisinga“, – sakė Solovjovas.

Vyriausiasis Rusijos propagandistas pridūrė, kad dabar vyksta kolosali tragedija. Tačiau, anot jo, svarbu suprasti, kad nėra jokios „kolektyvinės atsakomybės“. Solovjovas mano, kad tai dabar „visiškai nepriimtina“.

„Žmogus yra atsakingas už savo veiksmus. Mes kažkada susilaikėme ir atsisakėme kolektyvinės atsakomybės, kai 10-ajame dešimtmetyje ir amžiaus pradžioje į Čečėnijos žemę atėjo baisi teroro rykštė. Tada mirė dauguma čečėnų“, – pridūrė Kremliaus ruporas. Jie sako, kad tada Rusija parodė „išmintį“ ir nekaltino visų čečėnų, nevadino visų jų „teroristais ir banditais“.

 

Tada Solovjovas paminėjo Josifą Staliną - „Kažkada šią klaidą padarė Josifas Stalinas, dėl ko vėliau sovietų valdžia atsiprašė. Kai buvo kolektyviai kaltinamos ir iškeldintos tautos. Mes tokios klaidos nebedarome“.

(5)
(39)
(-34)

Komentarai ()