„Pasipylė ginklai...“ Atsivėrė pragaro vartai  ()

Į frontą keliauja šaudmenys ir ginklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja tiekia Rusijos Federacijai ne tik artilerijos sviedinius, bet ir haubicas.

Vokiečių žurnalistas Julianas Repke, išsamiai išnagrinėjęs filmuotą medžiagą iš Šimanovskajos stoties (Amūro sritis, Rusija), priėjo prie išvados, kad Pchenjanas tiekia Maskvai jos pačios ginklus.

Kalbama apie sovietines 122 mm kalibro haubicas D-30, kurias iš SSRS priėmė į ginkluotę 1960 m., pranešė kanalas „Ukraina 365“.

Vienu metu SSRS tokias haubicas tiekė Šiaurės Korėjai kaip draugišką pagalbą. Gali būti, kad sandėlyje jų liko per daug, todėl Pchenjanas nusprendė jas grąžinti atgal.

1978 m. haubicos buvo šiek tiek modifikuotos, ir dabar jos tarnauja daugelyje pasaulio šalių. Tais laikais jos buvo gaminama ne tik SSRS gamyklose, bet ir Jugoslavijoje, Kinijoje, Egipte ir Irake. Jos pagrindu buvo sukurta paleidimo įrenginys „Gvozdika“. Kartu ekspertai teigia, kad pačioje Korėjoje jų liko nedaug. Gali būti, kad visos jos buvo perduotos Rusijai.

 

Karo ekspertai Ryanas Evansas ir Michaelas Kofmanas yra įsitikinę, kad Putino kariuomenė perėjo į puolimą Avdijivkos kryptimi dėl artilerijos sviedinių, kurie pasipylė iš Šiaurės Korėjos.

Pasak jų, Pchenjanas turi didelį artilerijos ir sviedinių arsenalą, kuris gali būti „lemiamas veiksnys“ šiame karo veiksmų etape. Prieš prasidedant žiemai priešas bandys žengti į priekį ir Avdijivkoje, ir Kupjanske, mano ekspertai. Tuo pat metu priešas derins artilerijos naudojimą su „mėsos šturmais“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(93)
(-73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: