„24,5 metų katorgos „Tor Band“.“ Baltarusiai pakraupę. Kas nutiko  ()

Baltarusijos Gomelio teismas skyrė griežtas bausmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos Gomelio teismas skyrė griežtas bausmes roko grupės „Tor Band“ muzikantams; nuo septynerių su puse iki devynerių metų griežto režimo pataisos darbų kolonijoje.

Garsios Baltarusijos grupės nariai buvo sulaikyti 2022 metų spalio 28 dieną. Spalio 14 dieną Gomelyje prasidėjo muzikantų, kaltinamų „socialinio priešiškumo kurstymu“, „ekstremistinio darinio sukūrimu ar dalyvavimu jame“, „Baltarusijos Respublikos diskreditavimu“ ir „prezidento įžeidimu“, teismas. Posėdžiai vyko už uždarų durų.

Skelbiant nuosprendį, į salę buvo įleisti muzikantų artimieji.

„Kai buvo paskelbtas nuosprendis, visi verkė. (...) Vienas iš giminaičių prarado sąmonę. Jevhenas Burlo buvo ant ramentų ir vos galėjo pajudėti. Jis net neatsistojo, kai buvo paskelbtas nuosprendis – teisėjas Siarhijus Salowskis leido tai padaryti“, – „Swaboda“ sakė šaltinis.

„Tor Band“ išpopuliarėjo Baltarusijoje per protestų bangą 2020 m. Muzikantai yra protesto dainų, kurias per antivyriausybines demonstracijas atliko šimtai tūkstančių žmonių, autoriai. Jų dainos tapo hitais ir surinko milijonus peržiūrų.

„Tor Band“ muzikantų nuosprendis sukėlė ažiotažą socialiniuose tinkluose. Nuosprendį komentavo žinomi ir paprasti Baltarusijos internautai. Lawonas Wolskis rašė, kad nuosprendis už dainas yra kažkas baisaus. „Tik dėl dainų – dėl muzikos ir žodžių. To dar niekada nebuvo per Baltarusijos istoriją.“

 

Vit Belarus, savo ruožtu, rašo: „...9 metai griežto režimo Dmitrijui Golovačui, 7,5 metų sustiprinto režimo Andrejui Jaremčikui, 8 metai sustiprinto režimo Jevhenui Burlo, kuris dėl labai prastos sveikatos negalėjo net atsistoti prieš teismą ir iš kurio gavo 8 metus kalėjimo, iš tikrųjų reiškia mirties bausmę. Iš viso 24.5 metų katorgos. Tai, draugai, primena mums visiems, kad nuo 1930-ųjų Baltarusijoje iš tikrųjų niekas nepasikeitė. Šioje sistemoje nėra nei įstatymo, nei žmogiškumo, nei moralės (...)“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(17)
(1)

Komentarai ()