„Atakos su tankais visada baigiasi blogai.“ Gali būti revoliucija. ISW skelbia, kas nutiko  ()

ISW išnagrinėjo Z-karo korespondentų rašomus pranešimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint pasiekti operatyvinių tikslų mūšio lauke, būtina naudoti mažų pėstininkų puolamųjų grupių taktiką.

Rusijos apie karą rašantys tinklaraštininkai įsitikinę, kad didelių pajėgų naudojimas siekiant pralaužti gynybą ar užimti tam tikrą poziciją kasdien tampa vis mažiau efektyvus, o mažos puolamosios grupės su visapusiška parama gali pasiekti daug didesnių rezultatų.

Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai nusprendė išryškinti pagrindines tezes, susijusias su mažų puolamųjų grupių vedamu karu.

Vienas iš Z-tinklaraštininkų teigė, kad pradiniame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo etape ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų operacijos Avdijivkos kryptimi turėjo pasisekimą. Tačiau ji buvo pasiekta negrįžtamų tiek gyvosios jėgos, tiek karinės technikos nuostolių kaina. Po to pažanga sustojo.

Beveik visos stambios puolamosios operacijos naudojant šarvuotąją techniką visada baigdavosi blogai, todėl verta pereiti prie naujos taktikos: statyti ant nedidelės pėstininkų grupės.

Z-kanalai atkreipė Rusijos gynybos ministerijos dėmesį į tai, kad po pirmųjų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo savaičių buvo visiškai pakeista taktika. Tuomet Ukrainos generalinis štabas pradėjo remtis mažomis smogiamosiomis grupėmis.

 

ISW analitikai kol kas nelinkę spręsti, ar Rusijos generalinis štabas pakeis taktiką Avdijivkos rajone, ypač atsižvelgiant į tai, kad Rusijos gynybos ministerija per 20 karo mėnesių nepasimokė iš praeities.

Z-tiklaraštininkai ragina Rusijos gynybos ministeriją parengti puolimui nedideles mobilias grupes, turinčias pažangias žvalgybos ir ryšių galimybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()