[ŽT] „Jie atitolina pergalę...“ Audra Ukrainoje. Gali būti didelis skilimas  (1)

Konfrontacija dėl „maskvakalbių“ tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 6 d. vėlai vakare savo puslapyje socialiniame tinkle buvusi Ukrainos liaudies deputatė Irina Farion vėl iškėlė temą apie ukrainiečių kalbą fronte.

Savo „Instagram“ paskyroje ji paskelbė penkis punktus kaip komentarus į Ukrainos gynėjų ir politikų pastabas jos atžvilgiu dėl ankstesnio įrašo.

Pirmiausia Farion pasakė: kovoti už Ukrainą – ne ypatingas nuopelnas, o konstitucinė kiekvieno žmogaus pareiga. Kas to nedaro, yra išsisukinėtojas.

Nė vienas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinys nesuteikia pareigos nekalbėti valstybine kalba.

Putinui ukrainiečių kalba yra pavojingesnė už bet kokį ginklą, o tai reiškia, kad Ukrainos gynėjas privalo kalbėti valstybine kalba. Tie, kurie pateisina rusakalbius Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, atitolina Ukrainos pergalę. O tuos, kurie nenori mokytis ukrainiečių kalbos, Farion siūlo siųsti į Putino armiją.

 

Dar lapkričio 6 d. Ukrainos Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo komiteto pirmininko pavaduotojas Černevas paragino Ukrainos saugumo tarnybą atidžiai išnagrinėti Farion pareiškimus dėl „rusakalbių“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretose. Deputatas neatmeta galimybės, kad savo žinutėmis ir pareiškimais buvusi politikė nori įnešti susiskaldymo į Ukrainos visuomenę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(15)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: