„Karti realybė.“ Ukraina turėtų pasiruošti taikos deryboms su Rusija. WP skelbia, kas vyksta  ()

Vakarai gali paremti Ukrainą, kad ji pradėtų derybas palankesnėmis sąlygomis, atkreipė dėmesį Vakarų žiniasklaidos redaktoriai. Kartu yra tikimybė, kad tokiu atveju šalis bus išgelbėta ir taps „klestinčia Europos valstybe“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Ukraina atsidūrė tokioje situacijoje, kuri skatina ją pradėti taikos derybas su Kremliumi. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė paritetą fronto linijoje su Rusijos Federacijos ginkluotomis pajėgomis, o Vakarų šalys nesuteikia ukrainiečiams papildomų galimybių įgyti apčiuopiamą pranašumą prieš priešą. „The Washington Post“ išanalizavo naujausius įvykius, susijusius su Ukrainos karu.

WP paskelbė vedamąjį straipsnį, kuriame išvardijo įvykius, susijusius su karu Ukrainoje. Po to žurnalistai padarė išvadą, kad Vakarai turi laiko paremti Kijevą, kad jis galėtų pradėti derybas su Maskva palankesnėmis sąlygomis. Tokie veiksmai „išsaugos Ukrainos galimybę išlikti ir vystytis kaip klestinčia Europos demokratija, o ne kaip Kremliaus vasalu“.

WP pradeda nuo vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno straipsnio, kuriame jis kalbėjo apie technologinio pranašumo būtinybę – to reikia norint užkirsti kelią poziciniam karui. Jie taip pat paminėjo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimą, kuriame jis išreiškė pasitikėjimą gynybos pajėgų ateities pergalėmis.

Tuo pat metu žurnalistai pripažino Ukrainos sėkmę. Pirma, ji sugebėjo užtikrinti grūdų koridoriaus veikimą, naudodama tam dronus. Antra, ji masiškai naikina Rusijos ginkluotųjų pajėgų šarvuočius ir gyvąją jėgą fronto linijoje. Visų pirma, per mūšius prie Avdijivkos kai kuriomis dienomis rusai neteko daugiau nei 900 žmonių.

 

Tačiau Ukrainos partnerės JAV politikoje yra tam tikrų problemų. Amerikos politikai, vadovaujami prezidento Joe Bideno, neskuba aprūpinti ginkluotąsias pajėgas reikiama ginkluote, nes „bijo eskalacijos“. Tuo pat metu vėluojama skirti naują finansavimo paketą kitiems metams: Atstovų rūmuose tam nepritariama, nors Kongrese sutariama, kad pinigai turėtų būti skirti.

Kita problema – kaip sėkmingai Rusija apeina antraisiais karo metais pasaulio bendruomenės įvestas sankcijas. Visų pirma, tęsiasi aktyvi prekyba nafta, o tai suteikia pakankamai pinigų, kad būtų galima tęsti kovą Ukrainoje, aiškino WP. Pavyzdžiui, 2024 metais Rusijos biudžeto išlaidos kariuomenei padidės dar 70 proc.

 

„The Washington Post“ vedamajame straipsnyje daroma išvada, kad Ukraina netrukus turėtų „susitikti su realybe“ ir būti pasirengusi taikos deryboms su Rusijos Federacija. Derybų momentas dar neatėjo. Tačiau Vakarams yra laiko skirti papildomų resursų, kad galėtų geriau bendrauti su Kremliumi.

„Šis taškas dar nepasiektas, bet Vakarai turėtų suteikti Ukrainai svertų, kad pasiektų geriausią įmanomą susitarimą, jei ateis laikas“, – teigiama WP straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(52)
(-44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()