Dešimtys tūkstančių. JAV skelbia, kiek žuvo Ukrainos karių  (3)

Skelbiami naujausi JAV vertinimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV pareigūnų duomenimis, per kautynes ​​žuvo mažiausiai 70 000 Ukrainos karių ir iki 120 000 buvo sužeista. Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis minėjo, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai yra bent penkis kartus didesni nei Ukrainos.

Tai teigiama „The Economist“ straipsnyje, paskelbtame lapkričio 12 d.

Leidinyje teigiama, kad didelio masto karas padarė didelę įtaką Ukrainos darbo rinkai. Taigi tuo metu, kai Rusijos ginkluotosios pajėgos vykdė plataus masto invaziją į Ukrainą, iš karto darbo neteko apie 4,8 mln. žmonių.

Pranešama, kad auga darbuotojų paklausa pramonės šakose, kuriose tradiciškai dominuoja vyrai. Tęsiant mobilizaciją Ukrainoje, moterys vis dažniau įsidarbina darbovietovėse, kuriose anksčiau jų buvo mažuma.

Kaip pastebi žurnalistai, šimtai tūkstančių ukrainiečių vyrų buvo pašaukti į karinę tarnybą.

Ukrainos nuostoliai kare: ką sako prezidentas

 

Lapkričio 8 d. Niujorke vykusioje „Reuters NEXT“ konferencijoje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai kare Ukrainoje daug kartų viršija gynybos pajėgų personalo nuostolius.

„Kai kurie lyderiai sako, kad Rusija yra keturis kartus didesnė. Bet jūs turėtumėte žinoti: negaliu su jumis pasidalinti mūsų aukomis, mūsų praradimais, bet galiu pasakyti, kad šiandien jie yra bent penkis kartus mažesni", – sakė Ukrainos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(9)
(62)

Komentarai (3)