Situacija kaista. Pasirodė povandeninis laivas su branduoliniu ginklu. JAV siunčia slaptus bombonešius B-52  (1)

Po 10 metų JAV ir Pietų Korėja nusprendė pažaboti Šiaurės Korėją nauju būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, atvykęs į Seulą dalyvauti metinėse saugumo derybose, susitiko su Pietų Korėjos gynybos ministru Shin Won Siku, o Japonijos gynybos ministras Minoru Kihara susitikime dalyvavo vaizdo ryšiu.

Pchenjanui šiemet atlikus rekordinę ginklų bandymų seriją, Seulas ir Vašingtonas sustiprino bendradarbiavimą gynybos srityje.

Lloydas Austinas ir Shin Won Sikas pasirašė atnaujintą „pritaikytąją atgrasymo strategiją“ dėl Šiaurės Korėjos, rašo naujienų agentūra „Yonhap“.

„JAV įsipareigojimas išplėsti Šiaurės Korėjos izoliavimą išlieka nepajudinamas. Kartu šiais metais toliau siekėme išskirtinės pažangos įgyvendinant visus šiuos aljanso prioritetus. Ir esame įsipareigoję glaudžiau nei bet kada dirbti su panašiai mąstančiomis šalimis, įskaitant Japoniją“, – sakė Austinas per dokumento pasirašymą Seule.

Pirmą kartą per 40 metų į Pietų Korėjos uostą atplaukė branduolinę galią turintis povandeninis laivas ir pirmą kartą atvyko JAV strateginis bombonešis B-52.

Jungtinių Valstijų, Japonijos ir Pietų Korėjos gynybos vadovai sekmadienį susitarė kitą mėnesį pradėti dalytis duomenimis apie Šiaurės Korėjos raketų paleidimus realiuoju laiku.

 

Anksčiau tapo žinoma, kad Japonija sausio 11 dieną planuoja paleisti nešančiąją raketą H-2A su žvalgybiniu palydovu, kuri rinks duomenis apie situaciją Šiaurės Korėjoje.

Išaiškinta, kad palydovo pagalba bus stebima Šiaurės Korėjos teritorijoje esančių raketų bandymų poligonų veikla. Palydovas taip pat rinks informaciją stichinių nelaimių metu šiaurinėje pusiasalio dalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(9)
(98)

Komentarai (1)