Čia tikras pragaras. Zelenskis ir Zalužnas įvardijo sunkiausias Ukrainos fronto sritis  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis ir vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas išvardijo Ukrainos fronto kryptis, kuriose padėtis sunkiausia ir karščiausia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Avdijivka, Marjinka, Bachmuto, Lymano kryptis, Kupjanskas, Zaporižia, Chersono sritis – sunku kiekvienoje iš šių krypčių“, - skelbia prezidentas.

Prezidentas pridūrė, kad pirmadienį (lapkričio 13 d.) išklausė karinės žvalgybos vadovų Kyrylo Budanovo ir užsienio žvalgybos pareigūnų Oleksandro Litvinenkos pranešimus.

Zelenskis pranešimų detalių neatskleidė, tačiau padėkojo šioms struktūroms už tai, kad „Ukraina žino ir žinos, ką ruošia priešas ir kaip teisingai bei galingai reaguoti tiek sausumoje, tiek Juodojoje jūroje“.

Generolas Zalužnas savo ruožtu išsamiai kalbėjo apie situaciją fronte telefonu su JAV Jungtinio štabo vadų pirmininku generolu Charlesu Brownu.

„Avdijivkos, Marjinkos, ir Kupjansko kryptys išlieka karščiausios. Situacija sudėtinga, kontroliuojama“.

Tuo pat metu, pasak vyriausiojo vado, ginkluotosios pajėgos tęsia puolimą nurodytomis kryptimis ir daro priešui didelius nuostolius.

 

Be to, Brownas ir Zalužnas aptarė Ukrainos planus žiemos laikotarpiui ir atskirai sutelkė dėmesį į neatidėliotinus Ukrainos kariuomenės poreikius. Visų pirma, tai kalbama apie sviedinius, priešlėktuvinę gynybą ir dronus.

Taip pat aptartas Ukrainos kariuomenės rengimo ir padalinių kovinio pajėgumo atkūrimo klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()