[ŽT] „75 000 + 500 000 kareivių.“ Pasiruoškite. Lenkijos ir Lietuvos pasienyje atsirado 12-ta pasaulio kariuomenė  ()

Baltarusijos vidinė propaganda rašo, kad šalies kariuomenė „kelia rimtą konkurenciją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos vidinė propaganda rašo, kad:

Baltarusijos ginkluotosios pajėgos užima 12 vietą geriausių pasaulio kariuomenių reitinge, praneša EADaily su nuoroda į respublikos gynybos ministeriją. Kaip patikslino departamentas, Baltarusijos kariuomenė aplenkė daugelį Europos šalių, įskaitant Prancūziją ir Lenkiją.

Kaip jie tai suskaičiavo, lieka neaišku. Ypač atsižvelgiant į tai, kaip sparčiai ir stipriai ginkluojasi Lenkija. 

Toliau dar gražiau. Baltarusijos gynybos ministerijos duomenimis, reitingas buvo paskelbtas Amerikos žurnale „U.S. News & World“. Remiantis medžiaga, Baltarusijos kariuomenė „kelia rimtą konkurenciją kitoms šalių ginkluotosioms pajėgomis“. Kaip įprasta, nėra jokių nuorodų ir jokių įrodymų apie tokią publikaciją. Bet kam to reikia?

Tiems, kam kyla klausimų, paaiškinama, jog kariuomenės stiprumą lemia ne kariniai biudžetai ar ginkluotės ir karinės technikos kiekis, o gebėjimas apgalvotai paskirstyti turimas pajėgas ir priemones krašto gynybai, pažymėjo departamentas.

 

Leidinys primena, kad 2023 metais Respublikos Prezidentas Aleksandras Lukašenka teigė, kad šalies ginkluotosiose pajėgose yra 75 tūkstančiai žmonių, tačiau prireikus šį skaičių būtų galima greitai padidinti iki pusės milijono.

Kartu Baltarusijos kariuomenėje pagrindinis akcentas yra mobilumas ir aprūpinimas modernia ginkluote. Ką reiškia - modernia - lieka tik spėlioti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(128)
(-103)

Komentarai ()