„Smogs 300 km atstumu.“ Baltarusijos armija gavo „Polonez-M“ (Video)  ()

Baltarusija ginkluojasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia raketų sistema „Polonez-M“ priimta į kovinę tarnybą Ginkluotųjų pajėgų reaktyvinės artilerijos brigadoje, praneša Baltarusijos gynybos ministerija.

Raketų paleidimo sistema „Polonez-M“ yra patobulinta raketų paleidimo komplekso „Polonez“ versija.

Ministerijos teigimu, pagrindiniai raketų paleidimo įrenginio „Polonez-M“ taktiniai ir techniniai parametrai buvo patobulinti, palyginti su ankstesne versija. Iš 8 kreipiančiųjų paleidimo įrenginio raketos gali būti paleidžiamos taip, kad vienu metu dideliu tikslumu būtų galima atakuoti 8 nepriklausomus taikinius iki 300 km atstumu. Pavyzdžiui, vadavietes, šaudmenų arsenalus, įrangos kaupimo ir karių susitelkimo vietas.

Baltarusijos žiniasklaida, girdama vietinę gamybą, nurodo, kad maždaug 30 metrų tikslumas 300 km atstumu pasiektas naudojant raketas, kurias skrydžio metu valdo inercinė-palydovinė orientavimo sistema.

 

Nors oficialūs Baltarusijos šaltiniai labai pabrėžia, kad kuriant „Polonez“ raketą dalyvavo šalies pramonė, ji yra Baltarusijos ir Kinijos, kuri suteikė raketos A200 gamybos technologiją, bendradarbiavimo rezultatas.

 

Baltarusijos Respublikos gynybos ministerija pabrėžia, kad naujų ginklų priėmimas į ginkluotę yra vienas iš strateginio atgrasymo elementų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(52)
(-40)

Komentarai ()