„Per plauką nuo katastrofos“. 140 žmonių. Britų povandeninis laivas su balistinėmis raketomis pateko į „pavojaus zoną“  ()

Į Atlantą turėjo įplaukti Vanguard klasės branduolinis povandeninis laivas su 140 žmonių įgula. Tam tikru momentu buvo nustatyta, kad sugedo gylio jutiklis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų karinio jūrų laivyno Vanguard klasės branduolinis povandeninis laivas su balistinėmis raketomis „Trident 2“ beveik nuskendo Atlanto vandenyne. Apie tai lapkričio 19 d. pranešė „The Sun“.

Leidinio teigimu, povandeninis laivas ruošėsi patruliuoti Atlante, tačiau paaiškėjo, kad sugedo gylio matuoklio jutikliai. Dėl to povandeninis laivas beveik „pateko į pavojingą zoną“, tuo pat metu įgula antrojo gylio matavimo jutiklio pagalba laiku aptiko gedimą ir pakėlė aliarmą.

Tuo pačiu metu, apie kokį povandeninį laivą kalbama ir kokiame pavojingame gylyje jis skendo, „saugumo sumetimais“ nepranešama. Tačiau žinoma, kad branduoliniame laive buvo 140 įgulos narių.

„Operacijų nekomentuojame. Mūsų povandeniniai laivai ir toliau dislokuoti visame pasaulyje, gindami nacionalinius interesus“, – pabrėžė „The Sun“ pašnekovas.

 

Tuo tarpu publikacijos autoriai pažymėjo, kad įvykus nelaimei, tektų skubiai organizuoti slaptą gelbėjimo operaciją, kad rusai pirmieji neatrastų nuskendusio povandeninio laivo.

Galiausiai sakoma, kad Britanijos karinis jūrų laivynas turi keturis Vanguard klasės povandeninius laivus, tačiau šiuo metu veikia tik du iš jų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(21)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()