„Jau 34 tūkst. yra, planuojama perkopti 100 tūkst.“ Kas vyksta  ()

Nacionalinio pasipriešinimo centras skelbia, kas vyksta okupuotose teritorijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai į laikinai okupuotas Chersono srities teritorijas atvežė 34 tūkst. vadovėlių. Tai lapkričio 19 d. pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų sukurtas Nacionalinio pasipriešinimo centras.

Jo duomenimis, apskritai okupantai planuoja į regioną atgabenti jų daugiau nei 100 tūkst.

Tikimasi, kad netrukus į regioną bus atgabenta dar 19 tūkst.

„Pažymime, kad rusiškos mokyklos laikinai okupuotose teritorijose atlieka smegenų plovimo vaidmenį ir yra skirtos pakeisti Ukrainos vaikų identifikavimą genocido politikos rėmuose, kaip genocido politikos dalį, todėl tėvų vaidmuo auginant vaikus regione didėja“, – pabrėžė Nacionalinio pasipriešinimo centras.

JK žvalgyba savo ataskaitoje rugpjūčio 18 d. pažymėjo, kad Rusija siekia ištrinti ukrainiečių tautinę tapatybę okupuotose teritorijose, propaguodama Kremliaus propagandą švietimo įstaigose ir vietos žiniasklaidoje.

Galutinis Rusijos tikslas – laikinai okupuotose teritorijose sukurti prokremlišką informacinę erdvę, pabrėžė JK Gynybos ministerija. Ji priminė, kad iki 2023 metų rugsėjo 1 dienos buvo parengtas naujas Rusijos istorijos vadovėlis okupuotų Ukrainos regionų ir visos Rusijos Federacijos mokykloms. Knygoje, anot britų karinės žvalgybos, giriama vadinamoji specialioji karinė operacija (taip Rusijos Federacijoje vadinamas neteisėtas karas prieš Ukrainą), o Ukraina apibūdinama kaip tariamai „teroristinė“ ir „nacistinė“ valstybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: