„Nieko panašaus nėra.“ Paneigtas apgailėtinas rusų melas  ()

Ukrainos specialiųjų pajėgų dalinio „Omega“ karininkas „Rubin“ paneigė Rusijos melą, kad įsibrovėliai sugebėjo prasibrauti pro Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą Avdijivkos pramoninės zonos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusijos armija kasdien šturmuoja Avdijivką didelėmis grupėmis įvairiomis kryptimis, neskaičiuodama savų žmonių. Vienas iš ypač kreivų puolimų buvo lapkričio pradžioje. Tada įsibrovėliai patyrė didelių nuostolių,“ - pasakojo Ukrainos gynėjas šaukiniu „Rubin“

Jis pabrėžė, kad Ukrainos kariai vis dar kontroliuoja Avdijivką. Čia ukrainiečių pozicijas atakuoja  Rusijos „Sparta“, „Somalis“ ir „Wagner“ daliniai. Nepaisant priešo aktyvumo, niekas neketina rusams atiduoti Avdijivkos. Ukrainos kariai neigia informaciją, kad yra beveik išstumti ar traukiasi.

„Iš esmės, jie dirba su kariais, artilerija, labai aktyviai naudoja bepiločius orlaivius. Iš esmės ten dalyvauja reguliariosios Rusijos kariuomenės daliniai, ypač „Sparta“, „Somalis“ ir „Wagner“. Dabar jie labai aktyviai naudoja visas jėgas, bet mes stovime ir stovėsime iki galo“, – pabrėžė karininkas.

 

Jis atskleidė, kad Donecko srityje jau iškrito daug sniego ir technikai vis sunkiau judėti. Net ir dronai prarandami dėl gausaus kritulių kiekio. Anot jo, dėl oro sąlygų pasunkėjo amunicijos pristatymas. Tai nebūtinai yra gera žinia, nes rusai ten turi 2-3 kartus daugiau dronų ir technikos.

(12)
(2)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: