Asmeniškai stebėjo pats Kim Jong Unas. Ką pavojingo padarė Š. Korėja. Japonijos reakcija (Foto)  ()

Šiaurės Korėja paskelbė, kad į Žemės orbitą paleido karinį šnipinėjimo palydovą „Malligyong-1“. Operacijai buvo naudojamas netoli sienos su Kinija esantis Sohae paleidimo kompleksas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja teigia sėkmingai paleidusi į kosmosą šnipinėjimo palydovą. Šį procesą asmeniškai stebėjo KLDR lyderis Kim Jong Unas, rašo BBC.

KLDR valstybinė informacijos agentūra pranešė, kad Šiaurės Korėja į Žemės orbitą paleido karinį šnipinėjimo palydovą „Malligyong-1“. KLDR nurodė, kad operacijai buvo naudojamas Sohae paleidimo kompleksas šalies šiaurės vakaruose, netoli sienos su Kinija.

Žurnalistų teigimu, kitos šalys jau sureagavo. Pavyzdžiui, Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kišida pasmerkė palydovo paleidimą, kuris, be to, praskrido virš Okinavos prefektūros, o vėliau tęsė judėjimą Ramiojo vandenyno link.

 

Pranešama, kad Japonijos vyriausybė nusprendė paskelbti trumpalaikį nepaprastosios padėties įspėjimą, o prefektūros gyventojai buvo raginami eiti į priedangas.

 

2023 metais Šiaurės Korėja jau du kartus bandė paleisti savo karinį palydovą į Žemės orbitą, tačiau visi ankstesni bandymai buvo nesėkmingi. Pchenjanas perspėjo Tokiją, kad ruošiamasi trečiajam bandymui, tačiau paleidimas įvyko anksčiau nei numatyta.

 

JAV taip pat sureagavo. Baltieji rūmai Šiaurės Korėjos veiksmus pavadino „įžūliu kelių JT rezoliucijų pažeidimu“. Pietų Korėja taip pat pareiškė, kad atnaujins savo sienos su Šiaure stebėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()