Simonian: „Spjovėm mes ant jūsų sankcijų!“  ()

Rusija juokiasi iš ES sankcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija aktyviai naudojasi veidrodinėmis svetainėmis, kad apeitų Europos Sąjungos (ES) sankcijas ir toliau skleistų savo propagandą. Taip Rusijos žiniasklaidos milžinė RT savo turinį pateikia ES gyventojams.

Apie tai rašo „Bloomberg“.

„Spjovėm mes ant jūsų sankcijų“, - komentaruose, kuriuos perdavė jos spaudos tarnyba, sakė RT vyriausioji redaktorė ir propagandistė Margarita Simonian.

„ES priemonės nesugebėjo sustabdyti Kremliaus dezinformacijos kampanijų“, - pažymi „Bloomberg“.

Pavyzdžiui, oficiali RT.com svetainė ES yra neprieinama, tačiau daugybė veidrodinių svetainių pateikia tą patį turinį, kuriuo siekiama pakirsti paramą Ukrainai. Viena iš jų yra „swentr.site“, kuri yra atvirkščiai parašyta „RTnews“. „Sputnik“, kuriam taikomi tokie pat apribojimai kaip ir RT, taip pat veikia per veidrodines svetaines, pavyzdžiui, „sputnikglobe.com“.

Reklamuoti šias svetaines padeda socialinė žiniasklaida. Daugelyje pranešimų „X“, „Reddit“ ir „Facebook“ pateikiamos nuorodos į tą patį „Swentr“. Straipsniais veidrodinėje svetainėje dalijasi ir patys RT autoriai, kai kurie iš jų turi šimtus tūkstančių prenumeratorių.

„Rusija ir toliau naudoja reguliarias masines dezinformacijos operacijas įvairiose šalyse, siekdama daryti įtaką rinkimų rezultatams ir abejoti rinkimų sąžiningumu, poliarizuoti visuomenes tam tikrais klausimais“, - sakė Baiba Braze, Latvijos diplomatė, iki birželio mėn. dirbusi NATO generalinio sekretoriaus padėjėja viešajai diplomatijai.

 

Rusijos ideologinis lankstumas yra didelis privalumas bandant skleisti dezinformaciją. Ji dažnai siekia pasėti abejonių, o ne įtvirtinti faktus, teigiama spalio mėn. paskelbtoje JAV valstybės departamento ataskaitoje apie Kremliaus propagandos eksportą.

Įprasta strategija – pasinaudoti iš pažiūros nepriklausomų šaltinių turiniu, o tada jį platinti per su valstybe susijusias žiniasklaidos priemones ir Rusijos oficialių socialinės žiniasklaidos paskyrų tinklą. Spalio mėn. neaiški Nigerijos interneto svetainė melagingai teigė, kad Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska išvyko apsipirkti už 1,1 mln. dolerių į „Cartier“ parduotuvę, ir šis pranešimas, padedant Rusijos kanalams, tapo virusiniu.

 

„Rusijos karo veiksmų doktrinoje daug dėmesio skiriama nekonvenciniam karui“, - sako diplomatė B. Braze. - „Bet kuri Vakarų šalis ir politinis, verslo, kultūros, nevyriausybinių organizacijų vadovas, žurnalistas ir įtakingas asmuo turėtų suvokti, kad Rusijos karo veiksmų doktrina apima susidomėjimą jais.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()