[ŽT] Padalinta į tris dalis. Skelbiamas Putino planas dėl Ukrainos. Planuose – ir Lenkija  ()

Vladimiras Putinas norėjo prisijungti gabalą Ukrainos prie Rusijos Federacijos ir sukurti netikrą „Mažąją Rusiją“ iš centrinių ir šiaurinių regionų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas planavo padalyti okupuotą Ukrainą į tris dalis. Tokią nuomonę interviu radijui NV išreiškė Ukrainos katalikiškojo universiteto profesorius Jaroslavas Gricakas.

Pasak jo, Rusijos prezidento planas buvo toks: pirma, visa vadinamoji Novorosija, rusakalbė dalis, turėjo būti prijungta prie Rusijos Federacijos. Tradiciškai kalbant, Charkivas – Umanė, pietryčiai turėjo būti aneksuoti Rusijos kaip vadinamoji „Novorosija“.

Iš likusių teritorijų Putinas planavo sukurti kažkokią ukrainietišką Baltarusijos versiją – „Mažąją Rusiją“, kurią iš Kyjivo valdys prezidentas, „žmogiškesnio veido nei Viktoras Janukovyčius, bet daug ištikimesnis ir labiau suvaldomas“.

 

„Kažkoks sumažintas Baltarusijos variantas. Agrarinis, be stambios pramonės, be vakarinių teritorijų. Savotiška marionetinė valstybė“, – aiškino Gricakas.

Profesorius taip pat patikslino, kad Vladimiro Putino nedomina vakariniai Ukrainos regionai. Be to, Rusijos vadovas laikė jas pavojingomis, „toksiškomis“ ir galvojo apie šių teritorijų perdavimą Lenkijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(37)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()